NAUKA U DRUŠTVU

Prvi broj Odiseje

Bojan Džodan

Piše:

U ponedeljak 17. decembra na kioske izlazi prvi broj Odiseje

Prvi broj Odiseje, nezavisnog časopisa o nauci u društvu, izlazi na kioske u ponedeljak, 17. decembra – ali zainteresovani čitaoci imaju priliku da dobiju svoj primerak i ranije. Prvo predstavljanje novog časopisa je na naučnopopularnoj tribini „Ko je ubio Šredingerovu mačku“, u organizaciji Instituta za fiziku, u četvrtak 13. decembra u 19 sati u SKC-u. Za ovaj događaj smo odvojili nekoliko sveže odštampanih poklon primeraka.

„Kopija je originalnija od originala“. Iza ove naizgled paradoksalne izjave krije se motiv prvog broja Odiseje.

Srž svakog broja čine teme – raznoliki tekstovi duge forme. U prvom broju čitajte o budućem životu đaka-radnika u dualnom obrazovanju; uzbudljivu priču o himerizmu, pojavi koja muti naše shvatanje genetičke jedinstvenosti; jedan zamišljeni putopis u 11 poglavlja, inspirisan Homerovim epovima i nepoznatim autorima Jevanđelja; i još mnogo toga. Bavimo se aktuelnostima u regionu i ostatku sveta, recenziramo nova non-fiction izdanja na domaćoj sceni, nudimo glas domaćim istraživačima u rubrici Komentari.

Za izgled Odiseje zaslužna je nagrađivana art direktorka Milena Savić. Naslovna strana je delo Lazara Bodrože iz Metaklinike, dizajnera, ilustratora i reditelja (Ederlezi Rising).

Odiseja izlazi tromesečno. Cena je 300 dinara.

Ispravka: u originalnoj verziji teksta nije pisalo vreme održavanja tribine „Ko je ubio Šredingerovu mačku“.

Pročitajte još

Razgovor o dualnom obrazovanju

Pokrećemo nov program razgovora sa publikom. U prvom u seriji događaja, diskutujemo o dualnom obrazovanju i budućnosti đaka-radnika

Izdanja

Paket - prvih pet brojeva

Ako vam nedostaju stare Odiseje, obiđite sajt knjižare Makart i naručite prvih pet brojeva u paketu po promotivnoj ceni.

5

brojeva

1300 RSD