NAUKA U DRUŠTVU

Četvrti broj Odiseje

Priredila: Milena Savić

Piše:

Četvrti broj Odiseje je u onlajn prodaji od 6. a na kioscima od srede 8. aprila, a zbog vanrednih okolnosti nudimo posebne prilike našim čitaocima

Ne može se živeti samo od čitanja o novom koronavirusu. Novi broj Odiseje nudi drugačiji sadržaj: pisali smo o strahovima i o savremenim baucima, od GMO i drugih tehnologija proizvodnje hrane, preko genetičkog inženjeringa i veštačke inteligencije, do vanzemaljaca i veštica. Da li će nas ove teme pratiti i nakon što prođe doba Covid-19, da li će se i koliko one promeniti? Da li nam, uostalom, strahovi upravo menjaju prirodu, ili će se jednog dana sve vratiti na staro?

Vanredno stanje će pomalo uticati na distribuciju novog broja Odiseje, koja sada više neće biti dostupna na mestima na kojima ste možda navikli da je kupujete (knjižare, tržni centri i određeni kiosci), ali će se naći u svim ostalim prodajnim mestima. Upravo zato što ju je malo teže naći, i zbog društvenih okolnosti koje su nam svima poremetile živote, nudimo sledeće:

Svaki tekst iz novog broja Odiseje biće objavljen na našem sajtu u toku aprila, besplatno i dostupno svim čitaocima. Tu spadaju svi tematski tekstovi, svi naši angažovani i politički članci, analize i hronologije, recenzije i zanimljivosti: sve ćete biti u prilici da besplatno čitate iz udobnosti svog doma. Jedino što treba da nam date je vremena, jer ćemo sadržaj objavljivati određenim redom, više puta nedeljno, do kraja meseca.

Međutim, ovom prilikom pozivamo sve naše čitaoce koji za to jesu u mogućnosti da nas podrže, kupovinom bilo štampanog bilo digitalnog izdanja, u kojem će pored tekstova moći da uživaju i u našem dizajnu i ilustracijama, pa i, za one koji se odluče za fizički primerak, u osećaju sveže štampanog papira u rukama (osećaj koji je, neki kažu, nezamenljiv).

Kao i ranije, za izgled nove Odiseje zaslužna je naša nagrađivana art direktorka Milena Savić, a autorka naslovne strane je Anđela Janković, talentovana studentkinja grafičkog dizajna iz Beograda.

Cena Odiseje je 300 RSD.

Pročitajte još

Pišite za Odiseju

NAJAVA / Odiseja traži autore kroz prvi, otvoreni konkurs za recenzije. Pročitajte detalje!

Treći broj Odiseje

Treći broj Odiseje je u prodaji od 4. septembra! Potražite ga na kioscima širom zemlje, u odabranim knjižarama ili na internetu

Razgovor o dualnom obrazovanju

Pokrećemo nov program razgovora sa publikom. U prvom u seriji događaja, diskutujemo o dualnom obrazovanju i budućnosti đaka-radnika

Izdanja

Paket - prvih pet brojeva

Ako vam nedostaju stare Odiseje, obiđite sajt knjižare Makart i naručite prvih pet brojeva u paketu po promotivnoj ceni.

5

brojeva

1300 RSD