NAUKA U DRUŠTVU

Drugi broj Odiseje

FOTO: Luna Đorđević

Piše:

Novi broj Odiseje izlazi u subotu 27. aprila, a možete ga naći i na novim prodajnim mestima

Drugi broj Odiseje, našeg nezavisnog časopisa o nauci u društvu, izlazi 27. aprila na kioske širom zemlje. Pored toga, od drugog broja časopis možete kupiti i u nekim od najboljih knjižara u Srbiji – u Beogradu to su Booka Store i Makart Store & More, a od sledeće nedelje primerci novog broja biće u prodaji i u knjižarama Bulevar Books i Solaris u Novom sadu, kao i u knjižari Indigo u Nišu.

U novom broju, Odiseja se okreće društvenim razlikama: od nejednakosti, nečega po čemu se Srbija nažalost nalazi u samom vrhu Evrope, preko analize deset godina inkluzivnog obrazovanja dece sa autizmom u Srbiji, do istraživanja mitova o genijima i kreativnom stvaralaštvu, homoseksualnosti u srpskim srednjovekovnim crkvenim spisima, i etnografije kroz šest ličnih priča iz života Roma u Srbiji. Pratili smo aktuelnosti iz zemlje i sveta, razgovarali sa istraživačima, čitali zanimljiva non-fiction izdanja dostupna na našem tržištu, ali i uveli dve nove rubrike.

Za izgled Odiseje još jednom je zaslužna nagrađivana art direktorka Milena Savić, a naslovnu stranu je ilustrovao Adam Ejveri, britanski autor koji je ilustrovao neke od najznačajnijih svetskih publikacija kao što su New York Times i Guardian.

Cena Odiseje je 300 RSD.

Pročitajte još

Razgovor o dualnom obrazovanju

Pokrećemo nov program razgovora sa publikom. U prvom u seriji događaja, diskutujemo o dualnom obrazovanju i budućnosti đaka-radnika

Pišite za Odiseju

NAJAVA / Odiseja ponovo traži autore. Ovo je naš drugi otvoreni konkurs, ovaj put za putopise. Pročitajte detalje!

Pišite za Odiseju

NAJAVA / Odiseja traži autore kroz prvi, otvoreni konkurs za recenzije. Pročitajte detalje!

Izdanja

Paket - prvih pet brojeva

Ako vam nedostaju stare Odiseje, obiđite sajt knjižare Makart i naručite prvih pet brojeva u paketu po promotivnoj ceni.

5

brojeva

1300 RSD